Saker Veckans Affärer kunde lära sig mer om

… är nog vad som verkligen imponerar på en chef.

Jag hittade listan ”9 saker du ska göra för att imponera på chefen” hos dem. Nog för att jag log när jag läste den – då den skulle kunna komma från ”Bizarro” eller någon liknande lektyr – sprider den fel budskap till fel personer.

Förhoppningsvis sprider de listan med en ironisk tanke där de själva satt och småskrattade åt idiotin i de flesta av råden finns det en stor grupp människor i Sverige som är så osäkra på sig själva och sin förmåga att de sväljer såna här råd med hull och hår.

Min egen Bizarro-favorit är helt klart punkt nr 9:

Ha sex minst fyra gånger i veckan Imponera på chefen genom att vara en glad och lugn person – vad som än händer. Ett sätt att åstadkomma det är att ha sex minst fyra gånger i veckan. Det kan leda till högre självförtroende och glädje, vilket leder till trevligare, produktivare och mer kreativa medarbetare, enligt en tysk studie.

Eller vad sägs om punkt nr 6:

6. Stopp och tänk innan du hjälper någon annan på jobbet Att hjälpa en medarbetare kan få dig att må bra, men det skadar din arbetsprestation, enligt en tysk och schweizisk studie. Det är den som får hjälp som presterar bättre, förmodligen för att den som hjälper blir avbruten i sitt arbete.

Herreminjee… Hela listan grundar sig på att enda sättet att överleva på en arbetsplats och ”göra karriär” är genom manipulationer, lögner och själviska beteendemönster.

Mitt tips – Om din arbetsplats fungerar så illa som listan i Veckans Affärer påvisar är det läge för dig att vända dig till andra och bättre arbetsgivare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s