Tur i kärlek, otur med anställningar

Jag har fantastiska vänner. Så många, så omtänksamma, så hjälpsamma! Inspirerad av Vargkasks blogginlägg om de personer som förgyller hennes liv, upprepar jag gärna hennes ord – ”Lycka och tacksamhet. Inser hur lyckligt lottad jag är och försöker efter bästa förmåga att ta tillvara stunderna.”

Som inte det vore nog har jag också en underbar sambo som stöttar mig, är mitt bollplank och som hjälper mig se rakt fram när jag själv bara förmår flacka med blicken. Han är värd sin vikt i guld. Vilket jag gladeligen skulle betala, om jag bara lyckades få bukt med min nuvarande akilleshäl, d v s mitt uppstartande av arbetslivet i HR-branschen i Stockholm. Denna HR-metropol där alla vill testa lyckan och få når ända fram.

Hittills har jag arbetat med olika roller inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Det finns mycket jag kunde skriva om branschens för- och nackdelar. Jag hoppar över det för det hjälper ingen. Däremot önskar jag gå vidare från den smala delen av HR-branschen för att fortsättningsvis börjar arbeta med bredare HR-arbete.

Så. Ännu ett branschbyte i mitt liv eller i alla fall ett halvt. Det har inte varit lätt att byta bransch tidigare och jag räknar inte med att det ska vara lätt den här gången heller. Å andra sidan är det just utmaningar som engagerar mig. Jag är en av få som blir uttråkad när mitt liv ”rullar på”. Då börjar jag oroa mig för att jag har missat någon viktig avfart på vägen.

Det är december 2013. Jag kostar på mig en speed-sammanfattning av mitt år:
Januari: Arbetssökande – Fick rekryteringsuppdrag där vi alla 5 räknade med förlängning men i slutänden fick 10 konsulter gå hem
Maj: Arbetssökande – jag startade nästan bolag tillsammans med en man jag knappt kände, inom rekrytering i byggbranschen, vi kom dock inte överens om detaljerna
Juni: Arbetssökande – Hjälpte sjuk pappa att flytta med hjälp av flera underbara personer Juli: Arbetssökande – intervjuades av nystartat rekryteringsbolag i Stockholm
Augusti: Arbetssökande – vakade över väldigt sjuk pappa – begravde pappa – fick provanställning hos det nystartade rekryteringsbolaget i Stockholm
December: provanställning avbröts – Arbetssökande.

Kortfattat: Mitt 2013 slutar på samma sätt som det började. Det är ok. Jag är ok. Det är så många bitar i mitt liv som äntligen landat på rätt plats. Jag har ett liv som på många punkter är bättre än någonsin. Det vore nästan oförskämt om mitt arbetsliv kom i ordning samma år som allt annat. Så – jag kan vänta lite till på det. Jag har ändå fullt upp just nu. Med att frottera mig i vänskap och kärlek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s