Push – Newsmill

Tipsades om artikeln ”Feminism hindrar kvinnors politiska karriär” via en väninna på Facebook. Med skeptiskt inställt mind set läste jag artikeln och insåg till min glädje att det finns fler som ser på feminism som jag gör:

Den jämställdhetskamp jag för tar sin utgångspunkt i att män och kvinnor ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Det är inte självklart idag och där måste ett aktivt arbete föras. Det innebär dock att jag samtidigt kraftigt tar avstånd från en jämställdhetssyn som innebär att allt ska var 50/50 eller att vi ska ha ett visst kön representerat ”bara för att”.

Jag är genuint oroad över hur jämställdhetsdebatten många gånger misslyckas med av att hålla sig på vägen utan att kör ner i ett av två diken. Antingen kvoteringsdiket där kön beskrivs som en nästan transcendental gemenskap och att endast en kvinna därför kan representera andra kvinnor eller diket av total könslöshet där vi alla ska avkodifieras till någon form av neutral ”hen”.

(Av  Ebba Busch)

2 reaktioner på ”Push – Newsmill

  1. Vilken bra idé! Ska bli riktigt kul att följa din resa! Jag har för mig att jag har sett någon som har gjort en bok av blogginlägg, eller om det finns en sådan tjänst? Är du intresserad av att jag letar upp info om detta igen? Har för mig att det var på #SSWC som jag fick nys om detta… Kanske vet du redan om det?

    MVH
    //Magnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s