70-talisterna och framtiden

I juni 2010 blev min C-uppsats klar. Den hette Myter om 70-talister och om min skola hade haft vett nog att få ordning på sin hemsida skulle jag ha kunnat länka till den här och nu. Men det dröjer ca sex månader till innan den”publiceras” där. Hur eller hur. Jag skrev om just 70-talister som en effekt av att jag var väldigt less på att läsa om 80-talister. ”80-talisterna ska ta över världen när 40-talisterna går i pension, yada, yada, yada…” Well, newsflash – 70-talisterna är redan här. De har redan klättrat upp i organisationsledningar och kommer att få än mer plats i ledningsgrupper när 40-talisterna väl bestämmer sig för att gå i pension. Ändå skrivs nästan ingenting om denna generationsgrupp. Är inte det både konstigt och nästan farligt? Om 70-talisterna får stora delar av ledningspositionerna i företag kommer det att bli 70-talisternas värderingar och livssyn som styr både organisationerna samt dess omgivning och intressenter. Men hur mycket känner vi egentligen till om hur 70-talisterna ser på saker och ting?

Nu verkar det dock ha skett en vändning. Tomas Danielsson, konsult i stresshantering, varnar för att 70-talisterna är nära en hälsokollaps. Det stämmer säkert och efter att själv ha gjort textanalyser kring 70-talister är jag inte förvånad.

Om någon är intresserad av att läsa min uppsats om 70-talister finns det absolut möjlighet till det. Allt ni behöver göra är att mejla mig  på adressen mcstenberg[snabela]gmail.com – så mejlar jag den till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s