Konstig dag

Men oj vilken konstig dag det här visade sig bli. Med tanke på mina konstiga drömmar under natten till idag borde jag kanske ha anat det.

Jag tänker på alla de gånger jag fått läsa på Twitter att jag är rasist, att jag inte bryr mig om de svaga (som om jag tillhörde de som är starka), att jag inte har empatisk förmåga, att jag är dum i huvudet… Allt för att jag ville diskutera volymen på invandring till Sverige. Därför att jag velat alla oss alla väl genom att se upp innan vi kör rätt in i kaklet.

Fascist – glömde jag. Det har jag också kallats.

Jag tystnade förstås. Jag slutade skriva om det jag tyckte var viktigt och har fokuserat på ”blaj-tweets” under en längre tid. Som tur är har flera andra fortsatt påpeka obalansen.

Nu, äntligen, står regeringsförespråkarna Löfven och Romson där framför kamerorna. De säger det där jag inte fick skriva. Nu är det uppenbarligen ok att prata om volymer. Nu pratar de till och med tydligt om att minska volymerna. Nu när kaoset redan är här, när det är för sent att åstadkomma det som regeringen verkar vilja åstadkomma. NU – är det ok.

Tove Lifvendahl har skrivit en bra text om den helomvändning regeringen presenterade vid presskonferensen tidigare idag. Läs den gärna via länken: Dom kallar det ”ansvar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s