Happyvitamin – Be.Happy

BE HAPPY!

Det är förstås extra viktigt om du är kvinna, fru och mamma. Det är så viktigt att du behöver köpa kapslar som hjälper dig att vara den där lyckliga, fantastiska och morgonpigga superduper-människan som ska klara av att städa hemmet medan man och barn fortfarande sover.

Ni har säkert också sett denna frustrerande TV-reklam. Den visar den morgonpigga mamman med välstajlad tränings-outfit som är på väg ut genom dörren. Hon är så underbart lycklig förstås – för det ska ju kvinnor alltid vara – och mjuk och vänlig. Innan hon fladdrar förbi de nyss uppstigna, dvs mannen och sonen, kysser hon sin son på kinden. Sonen ryggar äcklat undan när mamman vill pussa honom och det ska ju mammor tåla. Ja rent av skratta åt och tralla vidare mot träning och alla andra göromål som mammor måste handha varje dag. Med det där fantastiska colgate-leendet påkllistrat hela dagen.För man och barn vill ju inte behöva se eller umgås med en irriterad, trött och grinig mamma. Någonsin.

Tacka sjutton för att det krävs koffein i de där kapslarna som ska rädda den allsmäktiga kvinnan som hinner med och klarar allt! Dessvärre tror jag inte koffein är tillräckligt för att vanliga kvinnor ska leva upp till denna skeva bild som Happyvitamin målar upp kring hur kvinnor förväntas vara och bete sig.

Först hade jag tänkt lägga till deras reklamfilm här i blogginlägget också, så att ni som missat den själva kan se hur idiotisk den är. Men – Hell no! – att jag tänker hjälpa Happyvitamin att sprida sin nid-bild av kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s