Socialt nätverkande IRL

Socialt nätverkande diskuteras rätt flitigt i bloggosfären, men oftast handlar det då om nätverkande via Facebook, LinkedIn, Twitter och liknande. Dessa är bra för man når snabbt ut till mycket fler människor än det sociala nätverkande som sker i den där andra världen, den som befinner sig utanför internet – in real life.

Häromdagen hade jag förmånen att få komma med på en tillställning som MIK anordnar för lokala företagare. Det hela går ut på en form av after work där företagare i alla format kan träffas, mingla samt byta erfarenheter och visitkort med varandra. Om du frågat mig för några år sen hade jag antagligen dissat idén och kallat det för en klubb för inbördes beundran. Idag ser jag helt annorlunda på företéelsen.

Själv är jag i startgroparna att registrera företag och känner ett behov att testa min affärsidé, diskutera fallgropar och annat nördigt företagarsnack. Att diskutera med nära vänner är en bra början, men de säger gärna det man vill höra istället för det man behöver höra – vilket är vad vänner är till för; uppmuntran och omtanke! Men att få möjligheten att i det skedet jag är i träffa företagare som kommit längre, som redan hittat en fungerande väg mellan fallgroparna, som kan diskutera ditt företag på ett mer sakligt och ifrågasättande vis… Det är värt guld!

Man är egoistiskt lagd under perioden man försöker skapa ett företag. På en tillställning som den s.k. MIK-baren får man vara det tillsammans med andra egoister utan den skuld som gärna följer med egoism. Socialt nätverkande på lokal nivå är min nya favoritsysselsättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s